Blbouny se žahourem

22. října 2015 v 17:12 |  Dezerty
Tak a máme tu další recept. Ať vám chutná. Pokud budete mít nápady na recepty, jteré byste chtěli, pište komentáře.

200ml mléka
21g droždí (půl kostky)
špetka cukru
500g hrubé mouky
1 vejce
1l borůvek
200g rozehřátého másla
1 balení tvarohu na strouhání
moučkový cukr na posypání

Na žahour

1 lžíce másla
1/4l borůvek
2-3 lžíce cukru
špetka skořice
2 lžíce mléka
3 lžičky vanilkového pudinku
200ml smetany

Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek. Mouku, vejce, zbytek mléka a kvásek smíchejte v míse a vzniklé těsto dejte vykynout na teplé místo, stačí 20 minut.

Z vykynutého těsta oddělte asi 10 kousků a z nich vytvořte spíš větší placičky. Překryjte je utěrkou a nechte ještě 10 minut kynout. Na každou pak dejte hodně borůvek, konce těsta dejte k sobě a pečlivě přitlačte, abyste získali pěkné knedlíky. Nechte je pod utěrkou chvilku vykynout. Knedlíky vařte v osolené vodě asi 10 minut (5 minut pod pokličkou a pět minut bez pokličky). Po vyjmutí je ihned propíchejte vidličkou, aby z knedlíků unikla pára a nesrazily se, přelijte je rozpuštěným máslem, posypte nastrouhaným tvarohem a cukrem. Nakonec ještě přelijte borůvkovým žahourem. Připravíte ho tak, že v pánvy rozehřejete máslo, přidáte borůvky, cukr, skořici a mléko a krátce povaříte. Přidejte pudinkový prášek rozmíchaný ve snetaně a povařte do zhoustnutí.

Dobrou chuť
Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Chutnaly vám blbouny?

Ano 50% (1)
Ne 50% (1)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama