Jahodovorebarborový džem

22. října 2015 v 16:45 |  Chuťovky
Ahojky, mám pro vás první recept tohoto blogu. Doufám, že se vám bude líbit a bude vám chutnat.

1360g rebarbory
2 citrony,
1200g krupicového cukru
1360g jahod
3 jablka, každé pokrájené na plátky (i se slupkou), zbavená jadřinců

Den předtím, než začnete dělat džem, pokrájejte rebarboru na kostičky, dejte do mísy, pokapejte ji šťávou z jednoho citronu a posypte polovinou cukru, přetáhněte fólií a dejte do lednice. Rovněž jahody dejte do mísy (velké můžete překrojit), pokapejte šťávou z druhého citronu a zasypte zbylým cukrem, přetáhněte fólií a dejte do lednice.

Druhý den sceďte do mísy šťávu uvolněnou přes noc z rebarbory i jahod - získt byste měli 1250 - 1500 ml tekutiny. Přelijte do hrnce, přidejte plátky jablek (přirozený zdroj pektinu) a přiveďte k varu. Vařte, dokud jablka lehce nepropíchnete vidličkou. Pak vše přendejte do mixéru a rozmixujte do jablečného pyré. Vraťte ho zpátky do hrnce, přidejte kousky rebarbory a jahod a nechte probublávat dokud džem nezhoustne, tedy zhruba 45 - 55 minut. Ještě horký džem plňte do sklenic, uzavřete víčkem, překlopte a nechte zchladnout. Poté otočte.

Příprava: 30 minut + odležení přes noc
Vaření: 30 - 45 minut
Porce: 4 - 5 litrů džemu


Dobrou chuť

Prosím pište do komentářů, jestli vám chutná a jestli máte nějaké nápady.

Vaše Káťa:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Vyzkoušeli jste tento džem? Chutnal vám?

Ano, ale nechutnal mi 50% (1)
Ano a chutnal mi 50% (1)
Ne 0% (0)
Zatím ne, ale určitě ho vyzkouším 0% (0)

Komentáře

1 Mersmerize Mersmerize | E-mail | Web | 22. října 2015 v 17:00 | Reagovat

Vypadá krásně, příští léto vyzkouším! :)

2 fashion-for-teen-13 fashion-for-teen-13 | E-mail | Web | 22. října 2015 v 17:13 | Reagovat

[1]: To jsme ráda, je výborný.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama