Špagety Carbonara

23. října 2015 v 16:13 |  Těstoviny
Máme tady první recept na těstoviny. Rozhodla jsem se, že kromě receptů sem budu přidávat taky historii některých jídel. Tak jdeme na to.

500g špaget
sůl, pepř
25g sádla
25g másla
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, na plátky
100g pancetty v celku, na malé kostičky či špalíky
5 lžic suchého bílého vína
5 vajec
100g čerstvě strouhaného parmazánu
3 lžíce jemně nasekané petrželky

Špagety uvařte ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente čili na skus. Mezitím ve velké pánvi s vyšším okrajem naráz rozehřejte sádlo, máslo a olej. Přidejte plátky česneku a pancettu a opékejte dokřupava. Jakmile česnek začne hnědnout, vyhoďte ho, naopak vlijte víno a nechte jen mírně odpařit. Vejce vyklepněte do mísy a lehce našlehejte s parmazánem, petrželkou, solí a pepřem. Špagety sceďte, osušte a dejte do mísy k vejcím a promíchejte, aby se jimi obalily. Pak přidejte pancettu z pánve, posypte petrželkou a ihned podávejte.

Dobrou chuť!


Vaše Káťa
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama